Jouw Eigen Huis - Amsterdam vraagt 85 miljoen van het Rijk voor Nieuw-West en Zuidoost

Amsterdam vraagt 85 miljoen van het Rijk voor Nieuw-West en Zuidoost

Amsterdam vraagt 85 miljoen van het Rijk voor Nieuw-West en Zuidoost
09-06-2021 14:48 | Woonmarkt | auteur Redactie

AMSTERDAM - Amsterdam heeft voor Nieuw-West 35 miljoen euro en voor Zuidoost 50 miljoen euro gevraagd uit het zogenoemde Volkshuisvestingsfonds van het Rijk. Met dat geld kan de gemeente de komende 10 jaar veel huur- en koopwoningen opknappen en buurten verbeteren. Alleen langdurig investeren kan een verschil maken, meldt de gemeente Amsterdam woensdag

In Nieuw-West en Zuidoost blijft de kwaliteit van woningen en de woonomgeving achter. Dit geldt trouwens voor nog 14 andere wijken in Nederland, die ook een bijdrage uit het fonds hebben gevraagd. Vaak is er achterstallig onderhoud en hebben de huizen lage energielabels. Ook de situatie van koophuizen is zorgelijk: VvE’s hebben bijvoorbeeld te weinig geld om de woningen te verbeteren.

De gemeente heeft het geld uit het Volkshuisvestingsfonds van het Rijk nodig om langdurig, zeker de komende 10 jaar, te kunnen investeren in de woningkwaliteit in Nieuw-West en Zuidoost. Amsterdam draagt zelf ook bij en financiert 30 procent. Om op de lange termijn echt een verschil te kunnen maken in deze stadsdelen, heeft Amsterdam voor Zuidoost al een Masterplan opgesteld. Voor Nieuw-West is zo’n plan in de maak. Bewoners, gemeente, maatschappelijke partners en het Rijk werken hier gezamenlijk aan.

Het Volkshuisvestingsfonds van het Rijk bedraagt 450 miljoen euro en is er om gericht te investeren in woning- en buurtverbeteringen van particulieren, woningcorporaties en de gemeente. Het Rijk beslist voor de zomer hoeveel geld er wordt toegekend aan de 16 wijken die een extra impuls nodig hebben, waaronder Zuidoost en Nieuw-West.

Koophuizen

Geen advertenties gevonden

meer koophuizen

Plaats zelf uw Koophuis

DIY Interieur Blogs

Nieuwste Blogs:

Meer Blogs