Jouw Eigen Huis - Huurprijsdaling ingezet in vijf grote steden

Huurprijsdaling ingezet in vijf grote steden

Huurprijsdaling ingezet in vijf grote steden
13-04-2021 09:35 | Huurprijzen | auteur Redactie

AMSTERDAM - De gemiddelde vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector is in het eerste kwartaal van 2021 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Nieuwe huurders betaalden € 16,34 per vierkante meter per maand, blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius.

Pararius gaat uit van drie oplevervormen: kaal, gestoffeerd of gemeubileerd. Gemeubileerde woningen vallen logischerwijs in de duurste categorie huurwoningen. In het eerste kwartaal van 2021 betaalden nieuwe huurders € 18,23 per vierkante meter per maand voor een gemeubileerde woning in de vrije sector. Dat is 6,7 procent minder dan een jaar eerder. De prijs van gestoffeerde huurwoningen daalde het afgelopen kwartaal met 3,2 procent naar € 15,48 per vierkante meter per maand. 

Voor een kale huurwoning betaalden nieuwe huurders € 12,42 per vierkante meter per maand, 2 procent meer dan hetzelfde kwartaal van 2020. Dat de huurprijzen van kale huurwoningen op Pararius afgelopen kwartaal zijn gestegen ligt in lijn met de meest recente cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Het is voor het eerst dat er in de vijf grootste steden van Nederland overal prijsdalingen werden gemeten op Pararius. “Vorig kwartaal daalden de huurprijzen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven”, zegt Jasper de Groot, directeur van Pararius. “In Utrecht was dit vorig kwartaal niet het geval, toen bleven de prijzen gelijk aan het jaar ervoor.” In het eerste kwartaal van 2021 daalde de gemiddelde huurprijs van woningen in de vrije sector in de Domstad met 0,7 procent naar €17,78 per vierkante meter per maand. 

In Den Haag daalde de gemiddelde huurprijs van een woning in de vrije sector met 3,5 procent naar € 15,95 per vierkante meter per maand. In Eindhoven daalden de prijzen minder hard: in het eerste kwartaal van 2021 daalde de gemiddelde huurprijs met 2,4 procent naar € 14,08 per vierkante meter per maand.

Koophuizen

Geen advertenties gevonden

meer koophuizen

Plaats zelf uw Koophuis

DIY Interieur Blogs

Nieuwste Blogs:

Meer Blogs