Jouw Eigen Huis - Trivire en Van Wijnen geven startsein voor grote renovatie 198 woningen in Dordrecht

Trivire en Van Wijnen geven startsein voor grote renovatie 198 woningen in Dordrecht

Trivire en Van Wijnen geven startsein voor grote renovatie 198 woningen in Dordrecht
26-02-2021 14:12 | Bedrijsnieuws | auteur Redactie

DODRECHT - Op donderdag 25 februari 2021 ondertekenden Tinka van Rood, bestuurder bij Trivire en Martin de Jong, vestigingsdirecteur bij Van Wijnen de samenwerkingsovereenkomst voor de renovatie van 198 woningen aan de Blaauwweg in de wijk Sterrenburg in Dordrecht. Op locatie, maar uiteraard helemaal coronaproof. Met deze ondertekening geven Trivire en Van Wijnen niet alleen het startsein voor de grootschalige renovatie van de woningen. Ook leveren zij hiermee gezamenlijk een mooie bijdrage aan de energietransitie.

Tinka van Rood, bestuurder bij Trivire: “Met deze ondertekening gaat het grootschalige renovatieproject aan de Blaauwweg van start. Na maandenlange voorbereidingen en uitloop van de planning vanwege corona is het nu eindelijk zover. Het gaat een ingrijpend project worden voor de bewoners, maar met een prachtig beoogd resultaat. Niet alleen worden de binnenkant en buitenkant van de woningen aangepakt. Ook worden de woningen verduurzaamd en daarmee energiezuiniger. Iets wat onze bewoners zowel in hun wooncomfort als financieel gaan merken. Ik ben er trots op dat we als Trivire zo’n mooi project mogen realiseren en ik hoop natuurlijk dat vooral de bewoners straks met nog meer plezier wonen in hun vernieuwde (t)huis. Daar gaan we voor met elkaar!”

Martin de Jong, vestigingsdirecteur Van Wijnen Dordrecht: “Met dit project zetten we de langdurige samenwerking met Trivire voort. We zijn er trots op dat we als Dordtse ontwikkelende bouwer een impactvolle bijdrage mogen leveren aan dit project in Dordrecht zodat de bewoners aan de Blaauwweg straks comfortabeler kunnen wonen.”

Het project

In totaal heeft Trivire 477 woningen aan de Blaauwweg e.o. in Dordrecht. En al deze woningen komen aan de beurt voor renovatie door Van Wijnen. Maar omdat we niet alles in één keer kunnen aanpakken, is er besloten de woningen op te delen in twee deelprojecten. Op 1 maart 2021 gaat de renovatie van de 198 woningen binnen het eerste deelproject van start. Binnen dit project worden de woningen verduurzaamd. Daarnaast worden de keukens, badkamers en toiletten vervangen als dat technisch nodig is en de bewoners dit zelf ook willen. En worden de entrees van de drie flats vernieuwd en de galerijen opgeknapt. Dit alles gebeurt in bewoonde staat.

De 198 woningen zijn verdeeld over drie flats en worden per flat gerenoveerd. Naar verwachting duren de werkzaamheden in één woning 15 dagen. De werkzaamheden buiten de woningen verschillen in doorlooptijd. Op 1 maart 2021 starten de werkzaamheden in de eerste flat met het isoleren van de bergingen en het aanleggen van nieuwe verwarmingsleidingen voor de verdeling van de warmte van het warmtenet van HVC.

Op 23 maart 2021 starten dan de werkzaamheden in de woningen. Volgens de huidige planning is de eerste flat medio september 2021 gereed. Hoe de planning van de overige twee flats eruit gaat zien is sterk afhankelijk van de maatregelen rondom corona. Zodra deze verder versoepelen, kan de renovatie ook sneller worden uitgevoerd. Versoepelen de maatregelen rondom corona niet, dan is de verwachting dat de renovatie van iedere flat zes maanden duurt.

Koophuizen

Geen advertenties gevonden

meer koophuizen

Plaats zelf uw Koophuis

DIY Interieur Blogs

Nieuwste Blogs:

Meer Blogs