Jouw Eigen Huis - Huurprijzen in sociale huursector voor één jaar bevroren

Huurprijzen in sociale huursector voor één jaar bevroren

Huurprijzen in sociale huursector voor één jaar bevroren
17-02-2021 16:43 | Huurprijzen | auteur Redactie

DEN HAAG  - De Tweede Kamer heeft op 9 februari 2021 een motie aangenomen die de regering verzoekt om de huurprijzen in de sociale huursector dit jaar te bevriezen. Dat laat Minister van Binnenlandse Zaken Ollongren in een brief weten.

Er zal in 2021 geen huurverhoging plaatsvinden, ook geen inkomensafhankelijke huurverhoging. Het voordeel voor de individuele huurder is afhankelijk van de hoogte van de huurprijs en de mate van huurverhoging die de verhuurder anders doorgevoerd zou hebben. Gemiddeld scheelt het de huurders zo’n € 6 per maand netto.

De huurbevriezing betekent dat alle verhuurders die gereguleerde huurwoningen verhuren gehouden zijn aan het bevriezen van de huren, ook bij kamers, woonwagens en woonwagenstandplaatsen. Indien een woning verbeterd is, bijvoorbeeld door verduurzaming, is het wel mogelijk dat de huurder een daaraan verbonden huurverhoging krijgt.  

De financiële gevolgen van de huurbevriezing bij woningcorporaties is afhankelijk van de mate waarin verhuurders de ruimte voor huurverhogingen binnen de maximale huursomstijging daadwerkelijk zouden hebben benut. "Ik schat deze in op structureel circa 180 miljoen euro. Indien dit niet op enigerlei wijze wordt gecompenseerd heeft dit een effect op de investeringscapaciteit dat gelijk staat aan circa 15.000 nieuwbouwwoningen", aldus Ollongren.

Koophuizen

Geen advertenties gevonden

meer koophuizen

Plaats zelf uw Koophuis

DIY Interieur Blogs

Nieuwste Blogs:

Meer Blogs