Jouw Eigen Huis - 1,4 miljoen huishoudens slim verlicht

1,4 miljoen huishoudens slim verlicht

1,4 miljoen huishoudens slim verlicht
02-02-2021 10:55 | Inrichting | auteur Redactie

'S-HERTOGENBOSCH - Zeventien procent van de Nederlandse huishoudens heeft slim licht. Gemiddeld besteedt men €223 aan deze verlichting. Dit blijkt uit de vierde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 6.300 Nederlanders.

Gemak en comfort belangrijkste drijfveren

Ongeveer 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens hebben slimme verlichting. Dit is een stijging van 4 procentpunt ten opzichte van 2018. Gemak en comfort (57 procent) zijn de belangrijkste drijfveren om slimme verlichting aan te schaffen. Veel consumenten kopen deze producten ook om een prettige sfeer in huis te creëren (39 procent) en om kosten te besparen (33 procent).

Philips Hue met afstand de grootste

Gemiddeld besteden consumenten €223 aan slimme verlichting. In totaal staat er voor €300 miljoen aan slimme verlichting in Nederlandse huishoudens. Met een marktaandeel van 47 procent is Philips Hue de onbetwiste marktleider op het gebied van slimme verlichting. Hiermee staat Philips ver boven haar voornaamste concurrenten IKEA (17 procent) en KlikAanKlikUit (8 procent).

Markt blijft groeien

Ruim een tiende (12 procent) van de consumenten geeft aan binnen een jaar slimme verlichting te gaan kopen. Naast gemak en comfort (34 procent) en kostenbesparing (31 procent) geeft ook een kwart (25 procent) het vervangen van oude producten als reden voor aanschaf. Drempels zijn de prijs (39 procent), dat het huidige product nog voldoet (34 procent) en te weinig toegevoegde waarde (25 procent).

Koophuizen

Geen advertenties gevonden

meer koophuizen

Plaats zelf uw Koophuis

DIY Interieur Blogs

Nieuwste Blogs:

Meer Blogs