Jouw Eigen Huis - Gemiddelde huurprijs met ruim tien procent gestegen

Gemiddelde huurprijs met ruim tien procent gestegen

Gemiddelde huurprijs met ruim tien procent gestegen
04-11-2020 19:49 | Huurprijzen | auteur Redactie

NIEUWEGEIN - Uit de kwartaalcijfers transactiedata huurwoningen vrije sector van VGM NL en NVM blijkt dat de gemiddelde huurprijs per vierkante meter (kale huur) in het derde kwartaal 2020 uitkomt op € 13,02, een stijging van 10,2 procent op jaarbasis.

Deze prijsstijging wordt met name veroorzaakt doordat er veel meer (duurdere) appartementen zijn verhuurd. Opvallend is dat de gemiddelde huurprijzen per vierkante meter van gestoffeerde (1,9 procent) en gemeubileerde (0,9 procent) woningen nauwelijks zijn gestegen. Het aantal verhuurtransacties is in het derde kwartaal van 2020 opnieuw gestegen. In totaal werden ruim 9.000 ‘kale’ huurtransacties geregistreerd en bijna 2.500 huurtransacties van gestoffeerde en gemeubileerde woningen.

Volgens NVM-voorzitter Onno Hoes is er veel beweging op de huurmarkt. "Veel buitenlandse werknemers van grote internationale bedrijven zijn vanwege het Coronavirus terug gegaan naar hun thuisland. De aanhoudende druk op de huurmarkt zorgt er voor dat vrijgekomen huurwoningen opnieuw worden verhuurd. Tijdens de eerste golf waren mensen terughoudend bij het inplannen van bezichtigingen, maar nu blijven de aanvragen binnenstromen."

Het aantal verhuurtransacties van gestoffeerde woningen ligt zelfs 20 procent hoger dan vorig jaar. Het gaat deels om woningen die voorheen via Airbnb verhuurd werden en nu (al dan niet tijdelijk) op de vrije huurmarkt aangeboden worden.

VGM NL-voorzitter Eric Verwey vult aan: "De oplevering van nieuwbouwprojecten zorgt zowel voor een toename van het aantal verhuurtransacties als een stijging van de gemiddelde huurprijs per vierkante meter. Dit kwartaal zijn er meer kleinere nieuwbouwwoningen (appartementen) verhuurd. Voor beleggers is het interessant om in de woningmarkt te investeren, met name de buitenwijken van grote steden en de omliggende plaatsen zijn in trek."

Koophuizen

Geen advertenties gevonden

meer koophuizen

Plaats zelf uw Koophuis

DIY Interieur Blogs

Nieuwste Blogs:

Meer Blogs